041 68 57 57
Zagotovljena
anonimnost
Plačilo po
prevzetju
Garancija
na izdelek
Količinski
popusti

 

Krčne žile in menopavza

Poleg vročinskih oblivov, izpadanja las, utrujenosti, nočnega potenja, nemirnega spanca, zmanjševanja kostne gostote, je tudi pojav pajkastih ven in krčnih žil gotovo eden izmed bolj pogostih simptomov menopavze - najpogosteje na mečih in stegnih.

Menopavza je neizbežno obdobje vsake ženske, zato je ne obravnavamo kot posebno zdravstveno stanje. Kljub temu lahko s poznavanjem posameznih sprememb v telesu, preprečimo oziroma ublažimo posamezne neželene simptome. S takšnim ravnanjem si ne bomo samo olajšale življenja med menopavzo, ampak za zdravje poskrbele tudi na daljši rok. Poleg vročinskih oblivov, izpadanja las, utrujenosti, nočnega potenja, nemirnega spanca in zmanjševanja kostne gostote, je tudi pojav pajkastih ven in krčnih žil gotovo eden izmed bolj pogostih simptomov menopavze - najpogosteje na mečih in stegnih. Krčne žile lahko nastanejo v različnih življenjskih obdobjih, zaradi različnih dejavnikov, toda ravno med menopavzo obstaja neposredna povezava z njihovim nastankom.  

 

Zakaj se pojavijo krčne žile in vene tudi med menopavzo?

Dobro je vedeti, da se v ženskem telesu med menopavzalnim obdobjem dogajajo mnoge hormonske spremembe. Ena takih je upad izločanja dveh hormonov; Govorimo o estrogenu in progesteronu. Estrogen skrbi za normalen razvoj, redne cikluse, ohranja holesterol v normalnih mejah in skrbi za močne kosti. Progesteron pozitivno vpliva na možgansko tkivo, živčna tkiva, na delovanje inzulina, ščiti telo med nosečnostjo in tako naprej.

Na tem mestu ste najverjetneje že same povezale razloge za nastanek neželenih simptomov v menopavzalnem obdobju, kot so: manjšanje kostne gostote, spremembe v razpoloženju (razdražljivost, tesnoba, depresivne misli), utrujenost, vročinska oblivanja itd.

Manj znano pa je dejstvo, da omenjena hormona estrogen in progesteron skrbita tudi za ustrezen krvni obtok oz. cirkulacijo. Ravno zaradi tega upad teh dveh hormonov mnogi iz zdravstvene stroke povezujejo z nastankom krčnih žil. Zmanjšano izločanje omenjenih hormonov vpliva na venske zaklopke, kar še dodatno spodbuja nastanek krčnih žil.

Menopavzi se, kot rečeno, na žalost ne gre izogniti. Gotovo pa obstajajo “prijemi” za ublažitev neželenih simptomov. Večina žensk se po pomoč sicer največkrat zateče k hormonski terapiji (HRT), vendar pa se je te potrebno posluževati približno pet let. Vendar pa se vsi simptomi po prekinitvi terapije vrnejo, zato se ženske običajno raje zatekajo k dodatkom, ki vsebujejo veliko vitamina E in B, kot sta Syleance in Menodyne, saj tako ne le omilijo vročinske oblive, temveč tudi druge simptome, poleg tega pa imajo tudi večji nadzor nad samim jemanjem dodatkov in vplivom na njihovo telo. Na tem mestu naj še omenimo, da ni dokazano, da bi ženske po hormonski terapiji imele manj težav s pojavnostjo ven in krčnih žil.
 

 
 

Kaj lahko storimo same?

Veliko! Najboljše rezultate bomo dosegle z redno telesno dejavnostjo. Hoja, tek, kolesarjenje in plavanje močno pospešijo krvni obtok. Dobra cirkulacija je namreč ključna pri odpravi ali preprečevanju nastanka krčnih žil in ven. Poleg tega velja opustiti kajenje, paziti na raven sladkorja v krvi in se izogibati celodnevnem sedenju ali stanju.
Dolgotrajno stanje in sedenje na mestu sta najboljša prijatelja slabe cirkulacije v nogah in nastanka krčnih žil. Zatorej se tistim, ki so primorane sedeti ali stati dolge ure priporočajo kratki, toda učinkoviti premori, ki vključujejo nekaj korakov sem ter tja ali pa dvig nog (npr. na mizo). Do neke mere so nam lahko v pomoč tudi kompresijske nogavice.

 

Kako deluje prehransko dopolnilo Veino Confort

Kapsule vsebujejo naravne izvlečke grenkega pomarančevca in bodeče lobodike. Bodeča lobodika se uvršča v sam vrh, ko gre za naravno pomoč pri povečanem krvnem obtoku in , posledično, krčnih žilah. Bodeča lobodika namreč pomaga pri izboljšanju slabega pretoka krvi oz. cirkulaciji ven v nogah. Rastlino gre uživati zlasti pri trdih, bolečih nogah, ki trpijo zaradi povečanih kapilar in krčnih žil. Bodeča lobodika pripomore tudi pri lajšanju oteklih nog, ki so pogosto posledica dolgotrajnega sedenja, stanja, menopavzalnega ali predmenstrualnega obdobja. Vplivala naj bi celo na lajšanje hemeroidov.

Dnevni odmerek kapsul Veino Control vsebuje kar 90 mg izvlečka bodeče lobodike in 1111,5 mg izvlečka pomarančevca.

Prehransko dopolnilo Veino Control je proizvedeno v francoskem Yves Ponroyju, po najvišjih standardih v EU.

Pospešite cirkulacijo v venah in si olajšajte korak!